Tarongino - Vin de portocale roșii
Portocala roșie este fructul care își schimbă culoarea în 24h. Portocaliul pulpei devine roșu, iar fructul are un gust aparte. Cu 7º alcool și proprietățile portocalelor roșii, acest vin este unul extrem de proaspăt.
Culoare: roșu pal, cu pigmenți de antocianina, care au proprietăți antioxidante
Miros: intens de citrice și fructe de pădure.
Gust: ușor acid, specific portocalelor roșii, cu o evoluție dulce și note de căpșune și alte fructe roșii.
Ingrediente: 100% suc de portocale roșii, fără zahăr și coloranți adăugați.
Alcool: 7%
Aciditate: 8,5gr/l
Cantitate: 75cl
Calorii: 27.9 kcal / 100 ml
Utilizare: Se consumă la o temperatură recomandată de 5 ºC, alături de un antreu, fructe de mare, deserturi sau alte mâncăruri lejere, dar și în combinație cu gin sau vodka, care aduc o notă de eleganță și rafinament.
Conservare: Este îmbuteliat fără limpezire sau tratament agresiv de stabilizare, deci este posibil ca în timp să apară un sediment natural, acesta fiind un semn de puritate și integritate. Se conversa în sticlă pentru mult timp. Păstrați la loc răcoros (12-14⁰) și ferit de lumina solară.
Procesul de producție Tarongino: Primul pas este selectarea celor mai bune portocale roșii din producția disponibilă din Sagunto - Valencia. După extragerea sucului, acesta se filtrează pentru a îndepărta pulpa și se continuă cu procesul de fermentare, care se desfășoară în butoaie. După trecerea timpului necesar procesului de fermentare corect, se extrage vinul de portocale roșii și se îmbuteliaza în mod artizanal.
Zona de producție: Regiunea Camp de Morvedre - Sagunto (Valencia - Spania).