Bodegas Platé - Platé Afrutado este un vin alb demisec delicios de banane, care se obține prin fermentarea bananelor din Insulele Canare, fiind selectate individual pentru a crea un produs de o calitate unică.
Culoare: Galben pal strălucitor.
Miros: Vinul are note de fructe proaspete, în special tropicale (piersică, ananas, guava, fructul pasiunii), cu nuanțe de banane, dar nu prea dulci sau persistente.
Gust: Senzația de gust este usor dulce, cu un ton continuu de banană, dar nu unul obositor. Gustul este completat cu nuanțe florale. Un vin foarte proaspat si usor, cu totul armonic concertat.
Ingrediente: 100% Banane. Bananele folosite în producție sunt Plátano de Canarias (IGP) | contine sulfiti
Informații utile:
- Nu conține arome artificiale, colorant sau gluten.
- Nu conține alcool distilat, alcoolul prezent obținându-se în mod natural prin procesul de fermentație.
- La prepararea vinului, nu se folosește niciun produs de origine animală, prin urmare este potrivit pentru persoanele vegane.
Originea Bananelor: Tenerife
Alcool: 12,5%
Aciditate: 6,5 - 7,0 gr/l
Cantitate: 75cl
Zahăr rezidual: 8 - 12 gr/l
Utilizare: Se servește rece (între 6 și 8°C) și se potrivește perfect cu aperitive, pește crud și afumat (sushi), orez, salate și deserturi.
Conservare: Vinurile pot fi comparate cu vinurile tinere din struguri, dar spre deosebire de acestea, cele de banane nu își îmbunătățesc proprietățile în timp. A se păstra la loc răcoros (12-14ºC) și ferit de lumina solară.
Procesul de producție Bodegas Platé:
Bananele folosite în producție sunt Plátano de Canarias (IGP), care sunt achiziționate din Insulele Canare. După sosirea bananelor în depozit, se face o a două selecție îndepărtând bananele care au trecut de maturitate și cele care nu au gradul optim de coacere, urmând că bananele să fie curățate una câte una manual.
Odată curățate, sunt introduse în malaxor care macină fin toată pulpă urmând a se adaugă și drojdie la final (aceleași drojdii folosite în vinificatie).
Următorul proces, este cel de fermentare care se realizează în rezervoare de oțel inoxidabil. (În aceleași rezervoare în care se fermentează vinul)
Odată atinsă densitatea dorită, se oprește fermentația, se filtrează și se limpezește produsul (filtrul se folosește la vinificație precum și limpezitorul).
Odată limpezit, vinul este îmbuteliat in sticle cu proprietăți ecologice, datorită greutății sale reduse, amprenta de carbon este mult mai mică de la producție, transport și reciclare.
Principala diferență dintre un vin din struguri și un vin de banane este materia primă folosită, deoarece procesele fizice, biologice și chimice care au loc în timpul procesului sunt aceleași.
Timpul intregului proces de obtinere a produsului finit, din momentul în care materia prima ajunge în depozit și până când se îmbutelieaza, este între trei și patru luni.
Zona de producție: Insulele Canare - Spania