Tarongino - Vin de grapefruit
Cu rădăcini asiatice și arabe, grapefruit este fructul care, crescut în zone mediteraneene, are o vitalitate unică, iar vinul cu 7º alcool pune în valoare toate calitățile acestuia.
Culoare: roz pal, cu reflexii de oțel. Este un vin clar, care strălucește în razele soarelui.
Miros: citric, cu note suave de fenicul.
Gust: la început proaspăt, cu reminescente de grapefruit. Este echilibrul perfect de prospețime, dulceață și note ușor amare, specifice fructului din care acest vin este obținut.
Ingrediente: 100% suc de grapefruit, fără zahăr și coloranți adăugați.
Alcool: 7%
Aciditate: 10,5 gr/l
Cantitate: 75cl
Calorii: 27.9 kcal / 100 ml
Utilizare: Se consumă la o temperatură recomandată de 5 ºC, alături de un antreu, fructe de mare, deserturi sau alte mâncăruri lejere, dar și în combinație cu gin sau vodka, care aduc o notă de eleganță și rafinament.
Conservare: Este îmbuteliat fără limpezire sau tratament agresiv de stabilizare, deci este posibil ca în timp să apară un sediment natural, acesta fiind un semn de puritate și integritate. Se conversa în sticlă pentru mult timp. Păstrați la loc răcoros (12-14⁰) și ferit de lumina solară.
Procesul de producție Tarongino: Primul pas este selectarea celor mai bune grapefruit din producția disponibilă din Sagunto - Valencia. După extragerea sucului, acesta se filtrează pentru a îndepărta pulpa și se continuă cu procesul de fermentare, care se desfășoară în butoaie. După trecerea timpului necesar procesului de fermentare corect, se extrage vinul de grapefruit și se îmbuteliaza în mod artizanal.
Zona de producție: Regiunea Camp de Morvedre - Sagunto (Valencia - Spania).