Bodegas Platé - Platé Pasión Frizzante este o băutură ușor carbogazoasă deliciosă, proaspătă, fructată, aromată și foarte ușoară din banane și fructul pasiunii.
Culoare: Galben deschis strălucitor.
Miros: Arome primare de mare intensitate a fructului pasiunii, cu o notă discretă de banane.
Gust: Prezintă un echilibru excelent de arome tropicale exotice și delicioase cu o notă de aciditate care îi conferă prospețime, cu o notă de carbon, care o face foarte răcoritoare și ușoară
Ingrediente: 100% Banane și fructul pasiunii, ambele fructe produse în Tenerife | conține sulfiți
Informații utile:
- Nu conține arome artificiale, colorant
- Nu conține alcool distilat, alcoolul prezent obținându-se în mod natural prin procesul de fermentație.
- La prepararea vinului, nu se folosește niciun produs de origine animală, prin urmare este potrivit pentru persoanele vegane.
Originea fructelor: Tenerife
Alcool: 6%
Aciditate: 6,5 - 7,0 gr/l
Cantitate: 75cl
Zahăr rezidual: 40 gr/l
Utilizare: Se servește cât mai rece, fiind ideal că aperitiv și poate fi asortat cu peste, salate, sushi, fructe si, în special cu deserturi pe bază de ciocolată.
Conservare: A se păstra la loc răcoros (12-14ºC) și ferit de lumina solară.
Procesul de producție Bodegas Platé:
După sosirea fructelor în depozit, se face o a două selecție urmând că fructele sortate și curățate una câte una manual.
Odată curățate, sunt introduse în malaxor care macină fin toată pulpă urmând a se adaugă și drojdie la final (aceleași drojdii folosite în vinificatie).
Următorul proces, este cel de fermentare care se realizează în rezervoare de oțel inoxidabil. (În aceleași rezervoare în care se fermentează vinul)
Odată atinsă densitatea dorită, se oprește fermentația, se filtrează și se limpezește produsul (filtrul se folosește la vinificație precum și limpezitorul).
Odată limpezită, băutură este îmbuteliata în sticle cu proprietăți ecologice, datorită greutățîi sale reduse, amprenta de carbon este mult mai mică de la producție, transport și reciclare.
Timpul întregului proces de obținere a produsului finit, din momentul în care materia prima ajunge în depozit și până când se îmbutelieaza, este între trei și patru luni.
Zona de producție: Insulele Canare - Spania